Tiggelovend-Kok is een middelgroot staalconstructiebedrijf gevestigd in Etten (Gld.). Het bedrijf is in 1959 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een staalconstructiebedrijf dat actief op de nationale en internationale markt opereert.Tiggelovend-Kok streeft er naar om een zo goed mogelijke relatie met de klant op te bouwen en te behouden. Dit vertaalt zich door de jarenlange samenwerking met dezelfde ingenieurs in de systeembouw, architecten in de bouw, designers en ontwerpers in de kunst. Door de vele verscheidenheid van opdrachtgevers ontstaat er ook een grote diversiteit in de te leveren projecten.

Tiggelovend-Kok ontwerpt, produceert en monteert diverse staalconstructies die bestemd zijn voor zowel de nieuw als verbouw. Deze staalconstructies bestaan uit een grote variatie aan trappen, balustrades, videhekken, bordessen loopbruggen, draagconstructies voor industriƫle ovens en lakstraten en worden toegepast in bedrijfsgebouwen, autofabrieken, vuilverwerkingsinstallaties, voetbalstadions, winkels en showrooms. Ook renovatieprojecten komen regelmatig voorbij. Zie onze Portfolio pagina voor diverse fotoreportages.

Enkele referenties betreffende onze projecten zijn:

 • Voetbalstadia Roda JC en ADO den Haag
 • Lakkerij cabinedelen Scania Meppel
 • Galvano installaties voor de industrie
 • Bordessen in autofabrieken (Mercedes, Audi, Volvo en Smart)
 • Diverse kunstwerken DRU Ulft
 • Kunstwerken langs de Emscher
 • Inrichting diverse slachthuizen
 • (Om)bouw diverse vuilverwerkingsinstallaties

Om de kwaliteit van de organisatie te waarborgen is Tiggelovend-Kok al jaren ISO 9001/VCA(2008/5.1) gecertificeerd. Daarnaast is Tiggelovend-Kok al sinds de jaren 90 volgens de Duitse lasnorm DIN 18800-7 Klasse E gecertificeerd.Met het oog op de toekomst is Tiggelovend-Kok vanaf begin 2014 ook gecertificeerd volgens de EN 3848-2, EN 1090-1:2009+A1:2011, EN 1090-2:2008+A1:2011 en mogen wij produceren in Executieklasse 3. Dit om de constructieve en las-technische kwaliteit ook volgens de nieuwste normen en eisen te waarborgen.Historie

1959
1983
1994
2005
2006
2008
 • In 1959 heeft Mart Tiggelovend een bestaande landbouwsmederij (Otten) in Azewijn overgenomen. In 1978 zijn Leo Kok en Jeannet Kok-Tiggelovend bij (schoon)vader in de zaak gestapt.
 • In Azewijn waren er geen uitbreidings- mogelijkheden en het bedrijf heeft in 1983 de overstap gemaakt van Azewijn naar de huidige locatie in Etten. Tegelijkertijd is de naam veranderd in Tiggelovend-Kok bv. Het bedrijf verlegde de activiteiten meer naar de toelevering voor de bouw- utiliteitsbouw en industrie.
 • In 1994 werden de activiteiten en enkele personeelsleden van Bussink Staalbouw en Trappenfabriek uit Varsseveld overgenomen. Deze firma stond bekend om het vervaardigen van speciale trappen, bordessen en staalconstructies.
 • In 2005 hebben wij de producten en activiteiten van Ansink Intern Transport uit Varsseveld overgenomen. Deze firma stond bekend om de levering van hoogwaardige voorzetapparatuur voor heftrucks.
 • In 2006 is de afdeling loodgieters en installatiewerkzaamheden verkocht aan Edwin Leuverink. De werkzaamheden worden voortgezet onder de naam TKI (Tiggelovend-Kok Installatietechniek) en verplaatst naar het eigen pand van Edwin Leuverink in Dinxperlo.
 • In 2008 zijn Frank van Loon en Patrick Teeuwsen tot de directie toegetreden met de intentie om Tiggelovend-Kok verder te leiden zodat de huidige directie binnen enkele jaren kan terugtreden. Zowel Patrick Teeuwsen als Frank van Loon zijn al jaren binnen de organisatie werkzaam en zullen de horizon van Tiggelovend-Kok nog meer proberen te verbreden.