Project: Kunstwerken treinstation

Locatie: Doetinchem

Projectomschrijving:

Zo op het eerste oog zou je niet verwachten dat dit kunstproject veel werk zou zijn. Vaak sta je er niet bij stil dat er een lang traject vooraf is gegaan aan dit soort kunstprojecten.

Je hebt te maken met een kunstenaar en een opdrachtgever, je moet goed nadenken over je materiaalkeuze en zoals bij alles geldt: zorgen voor een gedegen fundering.

Wij werden benaderd door een stichting dat een kunstwerk cadeau wilde geven aan de Gemeente Doetinchem. Het idee was er al: het moesten ‘poppetjes’ uit 1 stuk worden met paraplu’s, geïnspireerd op een kunstwerk uit Den Bosch.

Dit project hebben we vervolgens in zijn geheel gerealiseerd; van materiaalkeuze tot plaatsing, van fundatie storten tot en met het puntje van de paraplu.

Door gebruik te maken van 3D programma’s hebben we inzichtelijk gemaakt hoe het kunstproject eruit zou kunnen zien, en in kaart gebracht aan welke voorwaarden de fundering zou moeten voldoen. Van een plaatje tot aan de montage op het treinstation.

Certificeringen

Aan kwaliteit en veiligheid worden – gelukkig – hoge eisen gesteld. Onze monteurs hebben uiteraard de benodigde certificaten zoals VCA, hoogwerk- en heftruckcertificaat. Onze constructieve en lastechnische kwaliteit blijkt uit het feit dat we CE 1090 executieklasse mogen produceren.

Certificering
Certificering
Certificering
Certificering